Trainer

Als trainer bied ik graag trainingen op maat. Ik specialiseer mij in de volgende trainingen. 

Omgaan met bijzonder gedrag 

Deze training bied praktische handvatten in het omgaan met bijzonder gedrag. Deze training faciliteer ik samen met een trainingsactrice die zelf ook in de psychiatrie heeft gewerkt. Zo krijg je inzicht in je eigen manier van communiceren, want omgaan met bijzonder gedrag = omgaan met jezelf. 

Communicatie en agressie

In veel beroepsgroepen is er sprake van agressie maar wat zit er nu achter deze agressie? Hoe kun je de ander beïnvloeden maar ook jezelf. Deze training is gebaseerd op het de-escaleren van verbale agressie. 

50% is theorie, 50% is oefenen door de inzet van een ervaren trainingsacteur. 

Gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken zijn bruikbaar voor alle soorten beroepen. Mijn trainingen zijn een mix van NLP, motiverende gespreksvoering en Rotterdamse nuchterheid.  Maar ik kijk vooral graag naar wat jij nodig hebt. 

Psychopathologie

In deze training kijken we naar de oorsprong van psychiatrische problematiek, om te begrijpen waar het gedrag vandaan komt wat we soms moeilijk te begrijpen vinden. Ook belicht ik de culturele aspecten die meespelen. 

Trainingsacteur 

Als trainingsacteur zie ik mijzelf als levend oefenmateriaal waarbij de ontwikkeling van de deelnemer voor op staat. Naast het gedrag wat ik neerzet, bouw ik graag met de trainer en de groep aan een veilige situatie, waar we kwetsbaar mogen zijn maar ook gewoon kunnen lachen. 

Ik ben geschoold in participatief drama, Meisner acteer techniek en ik heb de basisopleiding tot trainingsacteur bij Dubbel E voltooid. 

Ik voel mij binnen veel trainingen thuis, maar dit zijn de trainingen waar mijn hart ligt:
- Omgaan met spanning
- Communicatie en agressie
- Psychopathologie
- Feedback 
- Gesprekstechnieken
- Omgaan met verward gedrag

‘’ Een rollenspel moet draaien om de deelnemer, niet om het spel van de trainingsacteur’’